Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

TYMIANKOWE UDKA

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 4 szt
tymianek 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
oliwa
czosnek 2 ząbki
cząber

Przepis i sposób przygotowania na: TYMIANKOWE UDKA

1/ Udka umyć, osuszyć i przeciąć na pół, natrzeć porządnie przyprawami i suszonym tymiankiem, skropić oliwą i włożyć do lodówki na 3-5 godzin. Przełożyć do naczynia żaroodpornego lub rękawa do pieczenia, obłożyć świeżymi gałązkami ziół i czosnkiem pokrojonym na pół. Piec ok 1 godziny na złoto w temperaturze 220 stopni (piekarnik gazowy)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 25.03.2015 18:21
super smaczne
katerinaJ 25.03.2015 15:31
Dziekuję :)
wwwiolka 25.03.2015 09:23
Bardzo fajny przepis.
dodi 25.03.2015 09:21
pyszne udeczka
Internetowa Kuchnia 25.03.2015 09:16
Super przepis :)
kloruś 25.03.2015 09:16
chętnie bym się poczęstowała!
Pyszota 25.03.2015 08:45
fajny przepis
olkaaa 25.03.2015 07:22
robię podobne
Justyna Jussstiii 25.03.2015 00:24
FAANTASTYCZNY POMYSŁ
kornelcia 24.03.2015 23:58
apetyczna propozycja
Noruas 24.03.2015 23:50
świetny i sycący obiad!
IKrakowianka 24.03.2015 23:18
bardzo apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak