Czarnina

Czarnina

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rosół z kaczki

    1 l
  • krew z kaczki

    ok. 1 szklanki
  • ocet

    łyżka
  • mąka

    łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotować rosół na kaczym mięsie.Łyżkę octu wlać do miseczki i powoli wlewać do niego krew (dokładnie ją wymieszać z octem). Krew wymieszaną z octem wlać do wrzącego rosołu. Zagotować. Zaprawić mąką rozrobioną z niewielką ilością zimnej wody. Ponownie zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Jeżeli ktoś lubi może dodać także śmietanę.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat