Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka zimowa z kalafiorem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka 2 szt
ogórki 1 kg
kalfior 1 szt
czosnek 3 szt
podgrzybki 50 dkg
ocet 1 szkl
cukier 1 szkl
sól 1 łyzka
woda 4 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka zimowa z kalafiorem

Paryka umyć i usunąc gniazda nasienne i pokroić w paski. Ogórki nie obierać i pokroic w plasterki a cebulę w piórka. Kalafior podzielić na drobe różki i obgotowac 3 min. To samo zrobic i pokrojonymi grzybami równeiż 3 min. Odsączyć.
Marynata : zagotować wodę z octem, cukrem isolą dodać odrobinę ząbka czosnku, wrzucic wszyskie warzywa i grzyby, gotwac 15 min., poczym gorące przekładać do słoików. Pasteryzować 15 min.
Sałatka nadaje sie po odsączeniu na kolację z dodatkiem majonezu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miki47 19.04.2013 09:38
interesujący przepis, mniam
artur7 13.04.2012 09:38
pyszne
buksiak12 21.09.2010 10:23
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak