Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto zeberka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka tortowa 550 g
jajko 3 szt
masło lub margaryna 250 g
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 150 g
orzechy posiekane wg uznania
dżem borókowy wg uznania
kruszonka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto zeberka

Ciasto szybko zagniatamy i wkładamy do lodówki na godzinę. Po tym czasie wykładamy na blaszkę pierwsza cienką warstwę ciasta, dżem oraz orzechy posiekane - u mnie to były orzechy włoskie ale mogą być inne. I tak robimy dwie dodatkowe warstwy zostawiając na końcu dżem z orzechami. Posypujemy kruszonką. Pieczemy w temp 170st przez ok 45min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak