Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowy kociołek

3.0
(17)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 0,5 kg.
papryka czerwona 1 szt.
papryka żółta 1 szt.
cebula biała 1 szt.
cebula czerwona 1 szt.
sól 2 łyżeczki
pieczarki 6 szt.
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
koperek 1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 1 łyżka
mąka 1 łyżka
woda zimna 3 łyżki
olej do smażenia

Porada

Taki gulasz najlepiej smakuje z kaszą.

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowy kociołek

1. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Przyprawić papryką ostrą, solą, pieprzem i przyprawą do wieprzowiny. Wymieszać. W garnku rozgrzać olej i wrzucić mięso. Smażyć aż się zarumieni po czym przykryć przykrywką aby dusiło się ok. 30 min.
2. Paprykę, cebulę, pieczarki obieramy. Paprykę i cebule kroimy w kosteczkę drobną, pieczarki w paski. Wrzucamy do gulaszu warzywa. Zalewamy trochę wodą i dusimy pod przykryciem aż warzywa zmiękną ( następnie 30-40 min). Dodajemy koper i doprawiamy do smaku. Mąkę rozrabiamy z wodą i dodajemy do gulaszu, mieszając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mami93 26.03.2015 22:58
wygląda smakowicie :)
Ola1young 24.03.2015 14:22
pyszne i sycące danie :)
Edith85 24.03.2015 13:24
pożywne danie
AgaS10 24.03.2015 12:11
fajnie wygląda:0
Justi2401 24.03.2015 10:40
Mniam, uwielbiam takie sycące dania :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak