Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa buraczkowa

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 4 szt.
buraki czerwone 1 szt.
marchew 1 szt.
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
Ziele angielskie całe Prymat 4 ziarenka
sól 1 łyżeczka
przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
cukier 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżeczka
kostka rosołowa 1 szt.
filety z kurczaka 2 szt.
woda 3.5 l.
ząbek czosnku 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa buraczkowa

Ziemniaki, buraka, marchew obieramy. Ziemniaki i marchew kroimy w kostkę. Wrzucamy do garnka i zalewamy wodą. Piersi myjemy i kroimy w paski, dodajemy do zupy. Solimy ( 1 łyżeczka). Gotujemy aż ziemniaki zmiękną. Dodajemy startego na tarce buraka, kostkę rosołową oraz pozostałe składniki. Gotujemy ok 10-15 min. Buraki nie musza długo gotować się, ponieważ szybko zmiękną po wyłączeniu zupy i nie straci zupa koloru. Jeżeli ktoś lubi można zabielić śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 13.12.2015 21:35
moje smaki
Kuchenka 26.04.2015 00:19
pyszny taki barszczyk ,. a poza tym masz świetne zdjecia
monika141 24.03.2015 19:48
smaczna zupka
gosia561 24.03.2015 12:35
taki barszczyk
Aleksandra/Olcia 24.03.2015 12:10
uwielbiam zabielony barszczyk
Megg 24.03.2015 11:41
lubie takie zupki
Konczi 24.03.2015 10:58
Wygląda bardzo pysznie
Malinka 24.03.2015 10:21
Na pewno bardzo smaczna! Ja przepadam za takimi zupami :)
IZABELA29 24.03.2015 10:15
bardzo lubie
jagoda5913 24.03.2015 09:52
Lubie barszczyki ,ale robię inny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak