Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z makaronem brązowym i warzywami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron świderki 2 garście
ogórek zielony 1/2
papryka czerwona 1/2
Przyprawa do sałatek sosów i dipów Prymat 1 łyżka
oliwa 3 łyżki
ser feta 1/2 kostki
Pieprz czarny mielony Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z makaronem brązowym i warzywami

Makaron brązowy gotować w osolonej wodzie pod przykryciem przez pół godziny. Odcedzić, przelać zimną wodą. Paprykę pokroić w małą kostkę. Ogórek obrać i również pokroić w niewielką kostkę. Oliwki pokroić na pól. Ser feta pokroić w kostkę.
Przygotować sos: Wymieszać przyprawę do sałatek z oliwą.
Wymieszać wszystkie składniki z sosem, oprócz fety. Oprószyć pieprzem. Wyłożyć na talerz, posypać serem feta i opcjonalnie sezamem

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Internetowa Kuchnia 24.03.2015 14:50
apetyczna :)
zabcia117 24.03.2015 05:59
Pychotka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak