Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bento małpka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb tostowy 2 kromki
ser żółty 10 gram
szynka 1 plaster
jabłka 1/2 sztuka
kiwi 1 sztuka
marchew 2 plastry
oliwki czarne 1 sztuka
paluszki chlebowe 6 sztuk
chleb ryżowy 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: bento małpka

Z chleba tostowego i szynki wykrawamy koła. Szynkę wkładamy między chleb i układamy na środku pojemnika. Między chleb dodać plastry marchewki (jako uszy). Z jabłka wykrawamy koło i przekrawamy, układamy na kanapce (mordka). Z sera żółtego wykrawamy dwa koła (oczy) i układamy mini kawałki oliwki. Chlebek ryżowy kruszymy na mniejsze kawałki i układamy w pojemniku. Z kiwi wykrawamy trzy kawałki i układamy jako liście palmy. Paluszki łamiemy na pół i dwie części dokładamy jako pień palmy oraz resztę na górze pudełka. Resztę kiwi i jabłka kroimy w kostkę i układamy w pudełku. Oliwkę układamy przy palmie jako kokos .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 24.03.2015 21:15
śliczna!!!!
Barbara777 24.03.2015 09:56
kuszące jedzonko dla niejadka;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak