Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

OGÓRKI Z CURRY I ŚWIEŻYM IMBIREM

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Na każdy słoik

ogórek gruntowy 2,5 kg
cebula 1 plaster
imbir 1 cm korzenia
Gorczyca biała cała Prymat 1/2 łyżeczki
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 1/2 łyżeczki
Ziele angielskie całe Prymat 1/2 łyżeczki
Pieprz ziołowy mielony Prymat szczypta

Zalewa

woda 3 szklanki
ocet 10 % 1 szklanka
cukier 1 1/2 szklanki
sól 1 łyżka
Przyprawa curry orientalna Prymat 20 gram

Przepis i sposób przygotowania na: OGÓRKI Z CURRY I ŚWIEŻYM IMBIREM

1/ Ogórki umyć, pokroić na pół a większe na ćwiartki. Układać ciasno w słoikach, dodać przyprawy i cebulę. Składniki na zalewę zagotować i gorącą zalewać słoiki. Szczelnie zakręcać. Pasteryzować ok 5-10 min od zagotowania się wody w garnku. Wyciągnąć z wody i postawić do góry dnem do wystygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena Rysińska 24.03.2015 06:56
Nic tylko czekać na sezon ogórkowy i wekować :)
norweska20 24.03.2015 00:37
moje smaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak