Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowe mielone

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki

filety z kurczaka 4 szt.
pieczarki 12 szt.
cebula 1 szt.
sól 1 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
kasza manna 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl.
jajko 1 szt.
koper świeży 1 garsc
natka pietruszki 1 garsc

Dodatkowo

Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia
ser żółty kilka plastrów
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowe mielone

Mięso umyć i zmielić wraz z cebulą i obranymi pieczarkami. Dodać sól, pieprz, jajko, posiekana zieleninę, kaszę mannę i bułkę tartą. Wymieszać. Formować kulki i do środka wpychać kosteczkę sera. Obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju aż zarumienią się z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mancia w kuchni 24.03.2015 08:15
ekstra kotleciki!
Megg 23.03.2015 19:31
pyszne miesko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak