Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

WĄTRÓBKA DROBIOWA ZE ŚLIWKAMI, ŻURAWINĄ, JABŁKIEM I CEBULĄ

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 0,7-1 kg
cebula 1 sztuka
śliwki 3-4 sztuki
żurawina suszona 2 łyzki
jabłka 2 sztuki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
sól i pieprz
woda 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: WĄTRÓBKA DROBIOWA ZE ŚLIWKAMI, ŻURAWINĄ, JABŁKIEM I CEBULĄ

1/ Wątróbkę, opłukać, oczyścić i osuszyć na sicie. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i wrzucić na patelnie razem z wątróbką (nie solić, dopiero później) Gdy wątróbka się podsmaży, przełożyć ją do garnka, podlać wodą, doprawić solą, pieprzem i majerankiem. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kawałki (mogą być ćwiartki), ze śliwek usunąć pestki, pokroić na 4 części. Jabłka, śliwki i żurawinę dodać do wątróbki. Chwilę dusić pod przykryciem (ok 10 min). Na koniec doprawić solą i pieprzem. Podawać z ziemniakami lub pieczywem (jak kto woli).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 23.03.2015 19:01
to coś dla mnie, bo bardzo lubię wątróbkę drobiową :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak