Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe burgery wołowe

4.0
(24)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udziec wołowy 0.5 kg
cebula 1 szt.
sól 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
tymianek 1/2 łyżeczki
natka pietruszki 1/2 łyżeczki
żółtko jajek 1 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe burgery wołowe

Mięso umyć, cebulę obrać i zmielić razem z mięsem. Dodać pozostałe składniki i wymieszać. Uformować kulki i widelcem spłaszczyć, aż będzie cienki burger (skurczy się w trakcie smażenia). Smażyć/ grillować na patelni grillowej lub grillu elektrycznym bez oleju ok. 3-5 min. z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joannasz3190 23.03.2015 17:32
Pyszności :)
Ania321 23.03.2015 17:31
Bardzo apetyczne :)
cukiereczek 23.03.2015 17:28
100% jakość i smak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak