Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIECZONY BOCZEK DO CHLEBA

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

boczek surowy 1,5 kg

Marynata

Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 1 łyżeczka
czosnek ząbki 2 szt
Czosnek suszony Prymat szczypta
sól i pieprz
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: PIECZONY BOCZEK DO CHLEBA

1/ Boczek opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem, natrzeć wszystkimi przyprawami i odstawić na noc do lodówki.Przełożyć do naczynia żaroodpornego lub rękawa do pieczenia, podlać odrobiną wody i piec ok 1-1,5 godziny w temperaturze 180 stopni. Pod koniec pieczenia rozciąć rękaw lub zdjąć pokrywę żeby boczek się zarumienił. Można spożywać na ciepło lub wystudzić i włożyć do lodówki do schłodzenia, wtedy się ładnie kroi. (osobiście wolę na ciepło z musztarda lub chrzanem) :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Michał2 23.03.2015 14:59
piękne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak