Przepis i sposób przygotowania na: Knopers
Kroki postępowania
Orzechy zmielić lub drobno posiekać. Białka ubić z cukrem dodać żółtka a następnie wymieszaną mąkę z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodać orzechy z bułką tartą. Ciasto wylać na blachę wyrównać powierzchnie i upiec do "suchego patyczka". Po ostygnięciu przekroić na pół.
Białka ubić z cukrem dodać żółtka a następnie wymieszane mąki z proszkiem do pieczenia i kakao. Na końcu wlać olej. Ciasto wylać na blachę wyrównać powierzchnie i upiec do "suchego patyczka". Po ostygnięciu przekroić na pół.
Orzechy zmielić.
Miękką margaryną utrzeć. Mleko zagotować z kakao i cukrem. Ostudzić.
Do utartej margaryny dodawać na przemian mleko w proszku i mleko z kakao.
Na końcu dodać orzechy
Miękką margaryną dokładnie utrzeć , dodać nutellę i alkohol.
Margarynę utrzeć dodać budyń i jogurt.