Wielkanoc: Pieczeń w ziołowej kruszonce z ćwikłą i chrzanem

Wielkanoc: Pieczeń w ziołowej kruszonce z ćwikłą i chrzanem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udziec cielęcy

    1,8 kg
  • cebula

    2 szt.
  • natka pietruszki

  • sól ziołowa

  • pieprz czarny grubo mielony

  • rozmaryn

  • tymianek

  • olej rzepakowy

  • chrzan tarty

  • ćwikła z chrzanem

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Wielkanoc: Pieczeń w ziołowej kruszonce z ćwikłą i chrzanem
Przygotować składniki.
Krok 2 - Wielkanoc: Pieczeń w ziołowej kruszonce z ćwikłą i chrzanem
Mięso umyć i oczyścić. Z każdej strony oprószyć solą i pieprzem. Cebule posiekać, przełożyć do miseczki i wymieszać z łyżką rozmarynu, tymianku i świeżą natką. Powstałą mieszanką natrzeć mięso.
Krok 3 - Wielkanoc: Pieczeń w ziołowej kruszonce z ćwikłą i chrzanem
Rozgrzać szeroki rondel lub patelnię i z każdej strony obsmażyć mięso. Następnie przełożyć do formy żaroodpornej i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 40 minut.
Krok 4 - Wielkanoc: Pieczeń w ziołowej kruszonce z ćwikłą i chrzanem
Mięso w trakcie pieczenia polewać wytopionym sosem. Gotową pieczeń wyjąć z piekarnika a następnie zawinąć na kwadrans w folię aluminiową by odpoczęło.
Krok 5 - Wielkanoc: Pieczeń w ziołowej kruszonce z ćwikłą i chrzanem
Podawać zarówno na ciepło jak i na zimno z tartym chrzanem Smak i ćwikłą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Klausia

21.01.2016 18:11
Ta kruszonka w nazwie wprowadza w błąd bo kompletnie jest niezauważalna.

strzelec02

26.08.2015 17:51
Smakowitości.

Kasiaaa

14.04.2015 21:37
Super :) :)

Klausia

31.03.2015 13:52
cudowne mięsiwo :)

Norgiusz

31.03.2015 08:12
Bardzo fajny przepis.

Pyszota

23.03.2015 13:44
pięknie wygląda

Noruas

23.03.2015 12:35
Cudne danie, a jakie piękne zdjęcie!

aginaa

23.03.2015 12:30
ale to musi byc pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat