Wielkanoc: Sałatka z jajkiem, śledziami i świeżym koprem

Wielkanoc: Sałatka z jajkiem, śledziami i świeżym koprem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    4 szt.
  • filety śledziowe

    300 g
  • ogórek

    1 długi
  • jabłko kwaśne

    1 szt.
  • ziemniak

    1 szt.
  • oliwa z oliwek

    4 łyżki
  • sok z cytryny

    1/2 cytryny
  • wino białe wytrawne

    1/2 szklanki
  • gałka muszkatołowa mielona

  • sól

  • pieprz biały mielony

  • musztarda sarepska

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Ziemniaka i jaja ugotować na twardo. Jabłko i ogórka umyć, obrać i pokroić w kostkę wraz z ugotowanym ziemniakiem. Jajka pokroić w plastry, a śledzia na cienkie paseczki. Koperek drobno posiekać. Wszystkie składniki przełożyć do miseczki i delikatnie połączyć. Wierzch polać sosem – wymieszać oliwę z sokiem i winem, dodać 4 łyżki musztardy i doprawiać do smaku przyprawami. Ponownie delikatnie wymieszać i obficie posypać świeżo posiekanym koprem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jejkuchnia

17.03.2018 16:22
Oryginalne połączenie!

Noruas

23.03.2015 12:36
świetna sałatka i jaka piękna!

aginaa

23.03.2015 12:32
fajna salatka

gosia561

23.03.2015 12:04
fajne takie mini porcje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat