KREM TORTOWY

KREM TORTOWY

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko gotowane gorące

    1 szkl
  • masło extra

    1 kost
  • Masło roślinne w kostce

    1 kost
  • olejek śmietankowy

  • cukier puder

    1 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagotować mleko, masło extra utrzeć z masłem roślinnym na puszystą masę.
Do masła dodawać stopniowo po łyżce gorącego mleka i łyżce cukru pudru, aż do wyczerpania mleka i cukru ciągle mieszając.
Miksuje się robotem, czym dłużej się ubija, tym puszysta jest masa.
Do masy dodać olejku śmietankowego.
Gotową masą przekładać tort.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

benia47i2

08.12.2011 18:24
czy powie mi ktoś jak zrobić rosę na róży z kremu?

benia47i2

08.12.2011 00:34
JA MAM PODOBNY PRZEPIS OD MOJEJ MAMY:RÓŻNICA POLEGA NA TYM ŻE GOTUJĘ MLEKO Z CUKREM PRZYPRAWIONE DO POŻĄDANEGO SMAKU MOŻNA TEZ DODAĆ ROZTRZEPANE ŻÓŁTKA,MLEKO MUSI BYĆ WYSTUDZONE.POTEM DODAWAĆ MAŁYMI PORCYJKAMI DO UCIERANEGO MASŁA.JEST TO KLASYCZNA MASA TORTOWA STOSOWANA JUŻ W LATACH 70-TYCH .MOŻE SIĘ ZDARZYĆ ŻE SIĘ ZWAŻY TO NAPRAWIAMY JAK MAJONEZ.TEMPERATURA PRODUKTÓW MUSI BYĆ JEDNAKOWA. POLECAM.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat