Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z białej kiełbasy

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Roladki z farszem

kiełbasa biała 600 g
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat 3/4 szkl
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
ser żółty 150 g
pieczarki 200 g
por (biała część)
masło 1 łyżka
Sól morska ziołowa Prymat w młynku
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl (do obtoczenia)
olej do smażenia

Sos

cebula 1 duża
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
bulion wołowy 600 ml
Liść laurowy suszony Prymat
Ziele angielskie całe Prymat 5-6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z białej kiełbasy

Kiełbasę obieramy i razem z jajkiem ,majerankiem i bułką tartą wyrabiamy na jednolitą masę.
Dzielimy na 4 porcje i rozwałkowujemy.
Ser ścieramy na dużych oczkach.
Pieczarki czyścimy ,również ścieramy na tarce o dużych oczkach. Razem z posiekanym porem podsmażamy na maśle. Do smaku doprawiamy solą ziołową i pieprzem.
Na każdą porcję rozwałkowanej masy wysypujemy ser ,następnie farsz z pieczarek.
Roladki zawijamy ,obtaczamy w bułce tartej ,obsmażamy z każdej strony na rozgrzanym oleju.
W rondelku szklimy cebulę na maśle ,oprószamy mąką (chwilę podsmażamy) i zalewamy gorącym bulionem. Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Wkładamy roladki do sosu i dusimy na wolnym ogniu 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 22.03.2015 23:06
super przepis :)
luna76 22.03.2015 19:07
rewelacyjny przepis, wykorzystam na święta :)
w mojej kuchni 22.03.2015 18:23
takie pyszności chętnie zjem ze smakiem..
olkaaa 22.03.2015 16:47
fajny pomysł
Grazyna0211 22.03.2015 15:43
smacznie u Ciebie
RenataZ-et 22.03.2015 15:35
rewelacyjny pomysł :)
Kuchnia Marty 22.03.2015 14:54
Super przepis! Chętnie spróbuję takich roladek :)
mirosława4 22.03.2015 14:24
apetyczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak