Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bagietka z masłem czosnkowym i kurczakiem rosołowym

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bagietka 1 szt.
masło 4 łyżki
czosnek 3 ząbki
natka pietruszki 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
nóżki kurczaka 3 szt. z rosołu

Porada

Bagietki można grillować na grillu elektrycznym lub zwykłym.

Przepis i sposób przygotowania na: Bagietka z masłem czosnkowym i kurczakiem rosołowym

1. Bagietkę pokroić na kromki.
2. Nóżki z rosołu obrać ze skóry oraz z mięsa.
3. Do masła dodać posiekaną natkę pietruszki, sól, pieprz oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszać.
4. Bagietkowe kromki posmarować przygotowanym masłem, posypać kurczakiem.
Wstawić do piekarnika na 190 stopni na ok. 10-15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

VioletoweKucharzenie 23.03.2015 10:10
Pięknie musi pachnieć:-)
molanka 22.03.2015 13:50
wygląda kusząco
erym 22.03.2015 13:19
ale aromatyczna... mniam!
Aleksandra/Olcia 22.03.2015 12:01
fajny pomysł
Pyszota 22.03.2015 11:36
super przepis
Ania67 22.03.2015 11:09
Apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak