Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w kubańskim stylu

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba
pomidory
kapary
oliwki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w kubańskim stylu

SKŁADNIKI: 2 łyżki oliwy, półtorej szklanki cebuli pokrojonej w plasterki, 2 łyżki roztartego czosnku, 4 szklanki posiekanych i bez pestek pomidorów śliwkowych, półtorej szklanki białego wytrawnego wina, 2/3 szklanki pokrojonych w plasterki nadziewanych zielonych oliwek, 1/4 szklanki kaparów, 1/8 łyżeczki płatków czerwonej papryki - dodaliśmy suszone chili, 4 filety po ok. 25 dag z okonia morskiego - u nas dorsz, 2 łyżki masła, 1/4 szklanki świeżo posiekanej kolendry.

SPOSÓB WYKONANIA: Na oliwie podsmażyć cebulę. Dodać czosnek i smażyć przez minutę. Dodać pomidory i gotować, aż będą prawie miękkie. Dodać wino, oliwki, kapary i płatki papryki. Zagotować. Włożyć filety rybne. Przykryć i dusić 10 – 12 minut. Wyjąć rybę i trzymać w cieple. Do sosu dodać masło i gotować do zgęstnienia. Na koniec dodać kolendrę. Rybę podawać polaną sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 08.03.2012 20:48
mnie także się podoba
wedith1 07.11.2010 08:52
Bardzo mi się podoba przepis!
Agnieszka_B 12.08.2010 14:19
Masz bardzo \"egzotyczne\" przepisy. Super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak