Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki po meksykańsku

3.0
(18)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Naleśniki

mąka pszenna 1 i 3/4 szkl.
woda 300 ml.
mleko 300 ml.
jaja 4 szt.
olej 1 łyżka
sól 1 szczypta
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Sos meksykański

szynka wieprzowa 0,5 kg.
puszka kukurydzy 1 szt.
fasola czerwona z puszki 1 puszka
przecier pomidorowy 1 mały słoiczek
ketchup pikantny 3 łyżki
cebula biała 1 cebula
czosnek ząbki 3 szt.
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/3 łyżeczki
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 2 łyżki
chili 1/3 łyżeczki
oliwa 2 łyżki
woda 100 ml.

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki po meksykańsku

Kroki postępowania

1
Naleśniki:
Wszystkie składniki umieścić w misce i zmiksować. Odstawić na 30 min.
Krok 1 - Naleśniki po meksykańsku foto
2
Ciasto naleśnikowe wylać chochelką na rozgrzaną patelnię. Każdy naleśnik przyrumienić.
Krok 2 - Naleśniki po meksykańsku foto
3
Sos:
Cebulę i czosnek obrać. Drobno posiekać. Podsmażyć na oliwie.
Mięso zmielić. Przyprawić, sól, pieprz, chili, papryka, przyprawa do wieprzowiny.
Dodać do cebulki. Dusic pod przykryciem. Następnie podsmażyć.
Krok 3 - Naleśniki po meksykańsku foto
4
Do mięsa dodać odcedzoną kukurydzę i fasolę. Następnie dodać przecier i ketchup. Wlać wodę. Dusic kilkanaście minut.
Nałożyć na połowę naleśniki i zwinąć.
Krok 4 - Naleśniki po meksykańsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 21.03.2015 17:28
bardzo lubię!
Smaczna_B 21.03.2015 16:45
Uwielbiam!!!
Agata3 21.03.2015 16:30
wyglądają na przepyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak