Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cukinia faszerowana białą rzodkwią

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 1 sztuka
rzodkiew biała 1 sztuka
cebula biała 1 sztuka
ser żółty 15 dekagram
sól do smaku
pieprz do smaku
bazylia do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: cukinia faszerowana białą rzodkwią

Umytą cukinię przeciąć na połówki i wyciąć pestki.
Na grubej tarce zetrzeć rzodkiew i ser, a cebulę pokroić w piórka.
Ułożyć cukinię na brytwance i wypełnić wgłębienie cebulą i rzodkwią. Faszerowaną cukinię włożyć na 10 min. do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Po tym czasie ułożyć na cukiniach ser i zapiec przez ok. 1 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka172 09.11.2010 20:11
może być smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak