Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki po indyjsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1,5 kg
czosnek 6 ząbków
imbir 1 łyżeczka
olej 1/4 szklanki
masło 50 g
Cynamon mielony Prymat 2 ł
kolendra mielona 2 łyżki
Kmin rzymski mielony Prymat 5 łyżeczek
chili łyżeczka
kolendra posiekana 0,5 szklanki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki po indyjsku

Ziemniaki umyj,nie obieraj.Pokrój w grubą kostkę,ugotuj na parze na półtwardo.Czosnek posiekaj.W woku rozgrzej połowę oleju,dodaj łyżkę masła,czosnek posiekany imbir.Smaż 2 min.Dodaj resztę oleju i masła,i przyprawy.Wrzuć ziemniaki.Smaż do 10 min aby się zrumieniły.Posyp solą i kolendrą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak