Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka na kisielach malinowych

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 130 g
kisiel 5 torebek
cukier 150 g
jajko 5 sztuk
masło lub margaryna 250 g
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier waniliowy 1 torebka

Porada

Babkę przygotowujemy na kisielach malinowych bez dodatku cukru. Wystudzone ciasto dekorujemy ulubioną polewą lub posypujemy cukrem pudrem.

Przepis i sposób przygotowania na: Babka na kisielach malinowych

Margarynę rozpuścić i odstawić do całkowitego wystudzenia.
Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Pod koniec ubijania dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Tak przygotowaną masę nadal ubijać ma małych obrotach miksera i stopniowo, na przemian, dodawać kisiele oraz wystudzoną margarynę. Gotowe ciasto przelać do wysmarowanej tłuszczem i oprószonej mąką formy. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec 40 – 45 minut. Ciasto wyjąć i wystudzić.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JulkaTomeczek 03.09.2015 11:22
Fajna babka muszę spróbować, porywam przepis
paulina2157 21.03.2015 19:22
fajna ta babeczka, wypróbuję na święta
iziona 21.03.2015 18:05
Piekna u mnie zawsze w takiej babce na kisielach wychodzi zakalec :(
ania2610 21.03.2015 16:07
wspaniale wygląda!
Wacław 21.03.2015 13:54
znakomita babeczka,przepis na 5 :-)
Krystyna32 21.03.2015 10:44
bardzo apetyczna
Mniam 21.03.2015 10:01
Jaki kolor piękny wyszedł dzięki kisielom.
IZABELA29 21.03.2015 09:51
apetyczna babeczka
Natalia40 21.03.2015 09:49
piękna babka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak