Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dynia po hindusku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dynia 1/2 kg
masło 1 łyżka
posiekane migdały 5 łyżek
utarta skórka cytrynowa 1 łyżeczka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1/2 łyżeczki
kardamon ziarna 8 rozgniecione

Przepis i sposób przygotowania na: Dynia po hindusku

Z dyni usuń ziarna i pokrój ją w kostkę. Duś ją na maśle, aż powstanie gęsta masa. Posyp migdałami, kardamonem, skórką oraz gałką i dokładnie wymieszaj. Przełóż masę do naczynia żaroodpornego, zapiekaj w 190 stopniach przez 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 06.04.2011 12:39
cos innego
msmariusz 06.04.2011 12:38
pewnie smaczne, coś innego
iwa643 29.08.2010 19:03
fajny przepis
Agnieszka191 26.08.2010 21:44
na Hallowyn jak znalazł
pauluna
pauluna 26.08.2010 20:51
ciekawe jak makuje
marzencia2007 18.08.2010 15:45
fajny przepis :)
plocia 17.08.2010 22:15
bardzo ciekawe
Margo1 13.08.2010 22:59
ciekawe...
RenataZ-et 13.08.2010 07:39
Przepis z nutką Orientu ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak