Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik porzeczkowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czerwone porzeczki 50 dkg
miód 1/2 szklanki
masło 4 dkg
mąka 40 dkg
kremówka 1 szklanka
wino czerwone wytrawne 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik porzeczkowy

Porzeczki przebrać, umyć i utrzeć przez sito. Dokładnie wymieszać je z czerwonym winem oraz miodem. W rondelku rozgrzać masło. Oprószyć je mąką i zasmażyć. Mieszając trzepaczką, po trochu dolewać wino z porzeczkami i miodem. Gotować kilka minut stale mieszając. Zupę schłodzić i dodać do niej ubitą śmietanę. Udekorować porzeczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 07.12.2010 16:46
bardzo ciekawe ujęcie tematu chłodników :-)
iwa643 29.08.2010 19:03
ciekawy
Agnieszka191 26.08.2010 21:46
czasem warto zrobic
pauluna
pauluna 26.08.2010 20:52
nie przepadam za chlodnikami
pauluna
pauluna 26.08.2010 20:52
nie przepadam za chlodnikami
plocia 17.08.2010 22:16
w sam raz na te letnie skoki temperatur
Margo1 13.08.2010 23:00
Również lubię chłodniki
RenataZ-et 13.08.2010 07:38
Lubię chłodniki, idealnie sprawdzają się w letnie upały.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak