Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszony schab

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab 2 plastry
sól
pieprz
cebula 0,5 szt
smalec 1 łyżka
kostka mięsna 0,5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Duszony schab

Mięso dokładnie myjemy i osuszamy. Oprószamy solą i pieprzem z każdej strony. Delikatnie rumienimy na roztopionym smalcu. Dodajemy pokrojoną cebulkę i szklimy. Dolewamy szklankę wody, Kostkę mięsną i dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem do miękkości. W razie potrzeby delikatnie podlewamy wodą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 20.03.2015 15:26
pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak