Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree z soczewicy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soczewica czerwona 1 szklanka
cebula
czosnek 3 ząbki
imbir 1,5 łyżeczki
kurkuma 0,5 łyżeczki
olej 2 łyżki
woda 2-3 szklanki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Puree z soczewicy

Cebulę i czosnek posiekaj.Soczewicę umyj.W rondlu rozgrzej olej,zeszklij cebulę i czosnek.Dodaj posiekany imbir i chwilę smaż,wsyp kurkumę,dokładnie wymieszaj,wrzuć soczewicę smaż pól minuty.Wlej wodę i gotuj 20 min.Posól.Utrzyj na gładką masę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak