Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SAŁATKA Z BURACZKÓW, FETY I CZARNYCH OLIWEK

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rukola 1 garść
roszponka 1 garść
oliwki czarne 10 sztuk
buraki ćwikłowe 2 sztuki
ser feta 100 gram
ziarna sezamu 1 łyżka
Sos sałatkowy francuski vinaigrette Prymat 1 sztuka
sól i pieprz

Porada

Do sałatki można użyć buraczków gotowanych, które możemy kupić w sklepie. Wersja szybsza :)

Przepis i sposób przygotowania na: SAŁATKA Z BURACZKÓW, FETY I CZARNYCH OLIWEK

1/ Buraczki wyszorować i ugotować w mundurkach, wystudzić, obrać i pokroić w kostkę. Na półmisku lub talerzu rozłożyć opłukane sałaty, buraczki i ser oraz oliwki. Po wierzchu posypać sezamem. Całość skropić sosem francuskim, ewentualnie doprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 20.03.2015 20:19
wygląda apetycznie
ilka01 20.03.2015 12:24
wygląda bardzo apetycznie :)
norweska20 20.03.2015 09:12
apetycznie....
Konczi 20.03.2015 07:46
pysznie wygląda :) porywam porcyjkę :)
Ali 20.03.2015 07:31
Wygląda smakowicie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak