Pulchne racuszki na maślance

Pulchne racuszki na maślance

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • maślanki naturalnej

    1/2 l
  • mąki pszennej

    40 dag
  • jajek

    3 szt.
  • sody oczyszczonej

    1,5 łyzeczki
  • cynamonu

    1 łyzeczka
  • cukru pudru

    7 dag
  • nektarynek

    3 szt.
  • olej

    do smażenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę przesiać. Maślankę rozmącić starannie z żółtkami i mąką. Ucierać na gładką, pulchną masę. Dodać sodę, cukier puder, obrane i pokrojone w kostkę nektarynki oraz cynamon. Na samym końcu dodać pianę ubitą z białek i połączyć składniki.

Racuszki kłaść łyżką na rozgrzany olej i smażyć z obu stron na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

tomek18

24.10.2012 20:57
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat