Sajgonki z farszem drobiowo-szpinakowym

Sajgonki z farszem drobiowo-szpinakowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    1 podwójna
  • świeżego szpinaku

    garść
  • śmietany 18%

    1 łyzka
  • bulion

    1 kostka
  • składnik niedostępny

    12 płatów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piersi z kurczaka oczyścić, umyć i ugotować w bulionie. Ostudzić i przemielić przez maszynkę. Szpinak opłukać, osuszyć, odciąć łodyżki i porwać na drobniejsze części, dodać do mięsa. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny i przyprawą do kurczaka. Dodać śmietanę i połączyć wszystkie składniki.

Każdy płat papieru ryżowego zamoczyć w ciepłej wodzie, przełożyć na talerz, aby zmiękł, na środku każdego ułożyć farsz i zawijać boki do środka, a następnie w rulon. Kiedy ruloniki wyschną smażyć je krótko w głębokim tłuszczu na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat