Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sajgonki z farszem drobiowo-szpinakowym

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 podwójna
świeżego szpinaku garść
śmietany 18% 1 łyzka
bulion 1 kostka
składnik niedostępny 12 płatów

Przepis i sposób przygotowania na: Sajgonki z farszem drobiowo-szpinakowym

Piersi z kurczaka oczyścić, umyć i ugotować w bulionie. Ostudzić i przemielić przez maszynkę. Szpinak opłukać, osuszyć, odciąć łodyżki i porwać na drobniejsze części, dodać do mięsa. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny i przyprawą do kurczaka. Dodać śmietanę i połączyć wszystkie składniki.

Każdy płat papieru ryżowego zamoczyć w ciepłej wodzie, przełożyć na talerz, aby zmiękł, na środku każdego ułożyć farsz i zawijać boki do środka, a następnie w rulon. Kiedy ruloniki wyschną smażyć je krótko w głębokim tłuszczu na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak