Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurczaka po włosku

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 3 szt
pomidor 1-2 szt
oliwki czarne
mozzarella w kulce 1 szt
olej 1-2 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka po włosku

Filety delikatnie rozbijamy, posypujemy solą i pieprzem.

Na rozgrzanym oleju obsmażamy mięso z dwóch stron, usmażone mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego.

Na kotletach układamy plasterki pomidora i plasterki oliwek.

Całość przykrywamy plasterkami mozzarelli.

Wkładamy do piekarnika, temperatura 180 stopni ok 15 minut.

Smacznego!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 19.03.2015 15:33
Super przepis
V_kuchareczka 19.03.2015 14:16
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak