Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mięso mielone zapiekane pod jajkiem

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

farsz

mięso mielone 500g
cebula
Papryka słodka mielona Prymat
sól
pieprz
czosnek 1-2ząbki
zioła

Lista składników

jajko 4
papryka czerwona
bakłażan
ser tarty 100g

Przepis i sposób przygotowania na: mięso mielone zapiekane pod jajkiem

Kroki postępowania

1
Bakłażan ponacinać, obsypać przyprawami i włożyć do piekarnika w naczyniu żaroodpornym. Piec około 30 minut, 180 stopni do miękkości.
Krok 1 - mięso mielone zapiekane pod jajkiem foto
2
Łyżką wyciągnąć miąższ z bakłażana i posiekać. ( można także użyć skórki)
Krok 2 - mięso mielone zapiekane pod jajkiem foto
3
Mięso mielone wymieszać z przyprawami, cebulą i czosnkiem. Usmażyć.
Krok 3 - mięso mielone zapiekane pod jajkiem foto
4
Mięso wymieszać z miąższem z bakłażana, papryką i serem.
Krok 4 - mięso mielone zapiekane pod jajkiem foto
5
Masę wyłożyć do kokilek (4 porcje), wyrównać.
Krok 5 - mięso mielone zapiekane pod jajkiem foto
6
Na farsz wbić jajko i oprószyć ziołami. Piec około 20 minut, 180 stopni. Do ścięcia się jajka.
Krok 6 - mięso mielone zapiekane pod jajkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 19.03.2015 17:55
smaczne danie
paulette17 19.03.2015 15:48
Bardzo podoba mi się ten pomysł :)
NatalkaC 19.03.2015 15:31
fajnie podane, apetycznie wygląda.
gosia561 19.03.2015 12:58
fajne podanie
wwwiolka 19.03.2015 12:37
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak