Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet drobiowy z kuchni włoskiej

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka podwójny 2 szt.
pomidory 4 szt
kukurydza w puszce 1 szt
papryka czerwona 1 szt.
cebula biała 2 szt.
pieczarki 10 szt.
sok z cytryny
olej do smażenia
pieprz do smaku
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Filet drobiowy z kuchni włoskiej

Wykonanie:
Filety opłukać, natrzeć solą, pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem i odstawić na pół godziny. Następnie rozgrzać olej, wrzucić pokrojoną cebulę i mięso pokrojone w kostkę, smażyć na wolnym ogniu. Po chwili dodać drobno pokrojone pieczarki, paprykę i dusić do odparowania wody. Po czym dodać odcedzoną kukurydzę, pokrojone pomidory, smażyć jeszcze około 5 minut. Na końcu doprawić sokiem z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malgorzata549 30.07.2015 12:07
pyszny pomysł
Małgorzata Pin 19.03.2015 13:28
smacznie wygląda.
pestka 19.03.2015 13:23
bardzo smaczne danie
mysza75 19.03.2015 11:59
moje smaki fajne połaczenia
paulina2157 19.03.2015 11:34
fajne smaki w tym daniu
kloruś 19.03.2015 10:48
Wygląda zjawiskowo! Częstuję się!
Monika-twin 19.03.2015 10:48
super sos.
kanu83 19.03.2015 10:44
ciekawa propozycja
Kuchareczekjeden 19.03.2015 10:38
super pomysł na kurczaka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak