Przepis i sposób przygotowania na: Paprykowy schab na kanapki
2. Zalewę wylać. Mięso natrzeć papryką, przyprawą do mięs, solą a następnie wysmarować oliwą pędzelkiem. Schab umieścić w rękawie. Wstawić do piekarnika na ok 1,5 h./180 stopni.
schab bez kości | 1,5 kg. |
woda | 1,5 l. |
ziele angielskie | 5 ziarenek |
Goździki całe Prymat | 5 szt. |
ząbek czosnku | 5 szt. |
Pieprz czarny mielony Prymat | 1 łyżeczka |
sól | 3 łyżki |
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat | 1 łyżeczka |
Liść laurowy suszony Prymat | 5 szt. |
Papryka słodka mielona Prymat | 2 łyżki |
Papryka ostra mielona Prymat | 1 łyżka |
Przyprawa do mięs Prymat | 2 łyżki |
sól | 1 łyżka |
oliwa | 1 łyżka |
rękaw do pieczenia | 1 szt. |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: