Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

DOMOWY CUKIER WANILIOWY

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukier 1 szklanka
laska wanilii 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: DOMOWY CUKIER WANILIOWY

1/ Cukier wsypać do blendera, laski wanilii rozciąć na pół i wyskrobać ziarenka, dodać je do cukru. Cukier razem z ziarenkami zmiksować parę sekund (aby nie powstał puder). Przesypać do szczelnie zamykanego słoika lub puszki, dodać pozostałe części laski wanilii i zamknąć słoik. Wstrząsnąć porządnie. Najlepiej jak kilka dni postoi i przejdzie aromatem wanilii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paulette17 19.03.2015 09:32
Super zdjęcie i przepis :)
Skotka 19.03.2015 08:25
świetny, sprawdzony przepis:)
Futka 19.03.2015 08:04
Świetny i praktyczny przepis :)
MałaMi89 19.03.2015 07:51
Robię właśnie w podobny sposób - przegryza się ;)))
R'n'G Kitchen 19.03.2015 07:18
Robię podobnie. Polecam ;)
AgaS10 19.03.2015 06:19
Często robię sobie w domu taki cukier :)
2milutka 18.03.2015 21:56
na pewno domowy najlepszy:)
ada.la 18.03.2015 21:50
podoba mi się zdjęcie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak