Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grochówa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

groch 800 g
żeberka wieprzowe 600 g
wędzone zeberka 150 g
cebula 1
włoszczyzna 1
ziemniaki 4
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Grochówa

Kroki postępowania

1
Żeberka kroimy co jedną lub dwie kości. Zalewamy je zimną wodą i gotujemy ok. 40 minut.
Krok 1 - Grochówa foto
2
Na patelni podsmażamy cebulkę z pokrojonymi wędzonymi żeberkami i dodajemy je do zupy.
Krok 2 - Grochówa foto
3
Na tarce ścieramy włoszczyznę i wkładamy je do garnka oraz ziemniaki pokrojone w kostkę.
Krok 3 - Grochówa foto
4
Następnie dodajemy opłukany groch i gotujemy następne 40 minut, co jakiś czas mieszamy.
Krok 4 - Grochówa foto
5
Gotujemy jeszcze 20 minut. Na koniec przyprawiamy solą, pieprzem i majerankiem.
Krok 5 - Grochówa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta Ryżek-Kalkowska 20.09.2016 17:04
Smacznie u ciebie :)
w mojej kuchni 18.03.2015 12:53
pyszne danie do zjedzenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak