Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pianka na biszkopcie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt;

jajko 2 szt
mąka 2 łyżki
cukier 1,5 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier waniliowy 1 łyżeczka

Pianka

białko 5 szt
galaretka wiśniowa
cukier waniliowy 1 łyżeczka

Wierzch;

galaretka truskawkowa
ananas w puszce 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Pianka na biszkopcie

Kroki postępowania

1
Białka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowy. Dodajemy żółtka a na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Pieczemy biszkopt
Krok 1 - Pianka na biszkopcie foto
2
Ananasy odcedzamy
Krok 2 - Pianka na biszkopcie foto
3
Galaretkę rozpuszczamy w 2 szkl. wrzącej wody
Krok 3 - Pianka na biszkopcie foto
4
Białka ubijamy na sztywno z cukrem waniliowym i dodajemy tężejącą galaretkę wiśniową.
Krok 4 - Pianka na biszkopcie foto
5
Dajemy na upieczony biszkopt
Na piance układamy ananasy i zalewamy galaretką truskawkową
Krok 5 - Pianka na biszkopcie foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ania2610 18.03.2015 12:43
lekkie, pyszne ciasto!
jasiek 17.03.2015 22:31
smaki dzieciństwa
agnieszka214 17.03.2015 20:47
musi bardzo pysznei smakowac
Mama niejadka 17.03.2015 20:46
pyszne ciasto
as28 17.03.2015 20:26
mniam mniam
gosiag 17.03.2015 20:11
ciacho pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak