Przepis dnia IV, odc. 12: Kotlety z cieciorki z dipem czosnkowym

Przepis dnia IV, odc. 12: Kotlety z cieciorki z dipem czosnkowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • cieciorka konserwowa

    1 puszka
  • jajka

    2 szt.
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • szczypiorek

    1 pęczek
  • cebula

  • bułka tarta

  • olej rzepakowy

  • sok z cytryny

  • rozmaryn Prymat

Sos

  • Party Dip Czosnkowy Prymat

    1 opakowanie
  • śmietana 18 proc

    3 łyżki
  • majonez

    2 łyżki
  • sól morska

  • chili pieprz cayenne

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Przepis dnia IV, odc. 12: Kotlety z cieciorki z dipem czosnkowym
W misce łączymy śmietanę, majonez i opakowanie dipu czosnkowego. Jeżeli lubimy ostre dipy możemy dodać chili. Gotowy dip odstawiamy na kilka minut do lodówki.
Krok 2 - Przepis dnia IV, odc. 12: Kotlety z cieciorki z dipem czosnkowym
Do miksera wrzucamy: cieciorkę, 2 jajka, posiekany szczypior i natkę pietruszki, pokrojoną w kostkę połówkę cebuli oraz sok z cytryny.
Krok 3 - Przepis dnia IV, odc. 12: Kotlety z cieciorki z dipem czosnkowym
Doprawiamy chili pieprzem cayenne, rozmarynem oraz solą morską. Miksujemy dodając bułkę tartą by masa nie była za rzadka.
Krok 4 - Przepis dnia IV, odc. 12: Kotlety z cieciorki z dipem czosnkowym
Z gotowej masy formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i wrzucamy na rozgrzany olej. Kotlety smażymy po 2-3 minuty.
Krok 5 - Przepis dnia IV, odc. 12: Kotlety z cieciorki z dipem czosnkowym
Kotlety podajemy z dipem, który schłodził się w lodówce, suszonymi pomidorami oraz rukolą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat