Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciacho jabłkiem nadziane

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 szt
cukier 3/4 szklanki
mąka pszenna 1/2 szklanki
mąka ziemniaczana 1/2 szklanki
majonez 3 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
czekolada mleczna 1/2 tabliczki
mleko 2 łyżki
masło 1 łyżka
pomarańcza 1 szt
galaretka pomarańczowa 1 szt
przecier jabłkowy 1,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciacho jabłkiem nadziane

Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę, dodajemy majonez- ciągle ubijając wsypujemy suche składniki.
Masę wylewamy do foremki i pieczemy około 35-40 min. w temp. 180 stopni.
Galaretkę przygotowujemy według przepisu doprowadzamy do zżelowania i mieszamy z przecierem.
Wystudzone ciasto przecinamy na 2 placki- wykładamy na jeden masę jabłkową i przykrywamy drugim.
Na wierzchu układamy pokrojoną cienko pomarańczę i zalewamy rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą z masłem i mlekiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bertpvd 17.03.2015 13:37
pyszne i apetyczne ciasto :)
Zdzisław 17.03.2015 13:21
takie słodkości lubię zjeść
R'n'G Kitchen 17.03.2015 12:09
gosia1988 17.03.2015 11:45
pyszności takie ciasto
kloruś 17.03.2015 11:03
ależ się apetycznie prezentuje... wpraszam się na kawałek!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak