Sola ze szpinakiem

Sola ze szpinakiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety z Soli

    4 sztuki
  • jajka

    4 sztuki
  • mleko

    1 szklanka
  • mąka

    1 szklanka
  • sól, pieprz

    do smaku
  • olej do smażenia

  • szpinak

    4 garście
  • masło

    4 łyżki
  • kremówka

    1/2 szklanki
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • ser pleśniowy pokrojony

    100 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szpinak pokroić, włożyć do garnka, dodać 2 łyżki wody i poddusić, aż puści sok. Doprawić solą i pieprzem. Następnie szpinak dobrze odcisnąć i odłożyć. Solę oprószyć solą i pierzem, a następnie każdy kawałek zanurzyć w mleku i obtoczyć w mące. Usmażyć. Na patelni rozpuścić masło, dodać kremówkę i sok z cytryny. Gdy sos zgęstnieje, dodać szpinak. Na końcu wrzucić ser, rozpuścić. Podawać rybę z sosem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

berys18

28.04.2011 09:28
z pewnością pyszne

justyna111

24.09.2010 17:37
super

Lidia11

24.09.2010 16:21
fajny przepis

pauluna

25.08.2010 19:09
pyszne

marzencia2007

25.08.2010 08:35
ryba :) musi byc pyszne!

marzencia2007

25.08.2010 08:35
ryba :) musi byc pyszne!

plocia

12.08.2010 22:11
bardzo pyszna ryba, polecam

RenataZ-et

12.08.2010 11:29
Ciekawy pomysł na rybkę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat