Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sola ze szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z Soli 4 sztuki
jajko 4 sztuki
mleko 1 szklanka
mąka 1 szklanka
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia
szpinak 4 garście
masło 4 łyżki
kremówka 1/2 szklanki
sok z cytryny 2 łyżki
ser pleśniowy pokrojony 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Sola ze szpinakiem

Szpinak pokroić, włożyć do garnka, dodać 2 łyżki wody i poddusić, aż puści sok. Doprawić solą i pieprzem. Następnie szpinak dobrze odcisnąć i odłożyć. Solę oprószyć solą i pierzem, a następnie każdy kawałek zanurzyć w mleku i obtoczyć w mące. Usmażyć. Na patelni rozpuścić masło, dodać kremówkę i sok z cytryny. Gdy sos zgęstnieje, dodać szpinak. Na końcu wrzucić ser, rozpuścić. Podawać rybę z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 28.04.2011 09:28
z pewnością pyszne
justyna111 24.09.2010 17:37
super
Lidia11 24.09.2010 16:21
fajny przepis
pauluna
pauluna 25.08.2010 19:09
pyszne
marzencia2007 25.08.2010 08:35
ryba :) musi byc pyszne!
marzencia2007 25.08.2010 08:35
ryba :) musi byc pyszne!
plocia 12.08.2010 22:11
bardzo pyszna ryba, polecam
RenataZ-et 12.08.2010 11:29
Ciekawy pomysł na rybkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak