Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PLACKI PO WĘGIERSKU

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

PLACKI

ziemniaki 2 kg.
cebula 2 szt.
jajko 2 szt.
przyprawa do potraw Kucharek
Sól morska ziołowa Prymat w młynku
Pieprz czarny mielony Prymat
oliwa

sos

łopatka bez kości 700 dkg.
cebula 1 szt.
papryka czerwona 1 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
ziele angielskie 4
przyprawa do potraw Kucharek
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: PLACKI PO WĘGIERSKU

ziemniaki i cebulę trzemy na tarce ,odsączamy nadmiar wody dodajemy jaja i przyprawiamy.Smażymy na patelni.Sos-mięso kroimy jak na gulasz podsmażamy na oliwie,dodajemy liść,ziele przyprawiamy potem papryka i cebula.Wszystko dusimy.Jak będzie miękkie to zagęszczamy wodą z mąką.Placki wykładamy na talerz zalewamy sosem można to tego podawać sos czosnkowy,a jako dodatek polecam ogórka kiszonego.SMACZNEGO.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 17.03.2015 10:49
pyszności, mniam
Róża1 17.03.2015 09:57
pyszności !!! poproszę o jednego :-)
Franciszek 17.03.2015 09:46
Pycha taki placki
AgaS10 17.03.2015 08:53
Świetne placki:)
engie23 17.03.2015 08:42
z chęcią bym zjadła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak