Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flądra na słoninie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Porcja flądry 250 g 4 szt
mąka do panierowania
słonina 125 g
sól do smaku
cytryna 1 szt
pietruszka zielona do ubrania
Kucharek przyprawa do potraw do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Flądra na słoninie

Ryby oprószyć solą i kucharkiem i obtoczyć w mące. Słoninę pokroic w kosteczkę i stopic na patelni na chrupiące skwarki. Skwarki wyjąć a rybę usmażyć na pozostałym tłuszczu, podczas przewracania oprószac rybę pieprzem. Ryby ułozyć na talerzach, skwarki podgrzać i posypac nimi ryby. Ubrać cytryna i pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 24.09.2010 17:59
ciekawy przepis
monisia1977 22.09.2010 15:19
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak