Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przepis dnia IV, odc.11: Krem z kapusty

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Kapusta czerwona z jabłkiem Smak 500 g
rosół z kury Kucharek 1 l
Kminek mielony Prymat 1 szczypta
Imbir mielony Prymat 1 szczypta
jabłka kilka szt.
śmietana 18 proc
masło 40 g
półgęsek wędzony
bagietka 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Przepis dnia IV, odc.11: Krem z kapusty

Kroki postępowania

1
Kapustę ze słoika przekładamy w całości (razem z zalewą) do garnka, chwilę podgrzewamy.
Krok 1 - Przepis dnia IV, odc.11: Krem z kapusty  foto
2
Zalewamy rosołem z kury.
Krok 2 - Przepis dnia IV, odc.11: Krem z kapusty  foto
3
Doprawiamy imbirem i kminkiem. Całość powinna gotować się pod przykryciem minimum 20 minut.
Krok 3 - Przepis dnia IV, odc.11: Krem z kapusty  foto
4
Półgęsek kroimy w grubą kostkę i podsmażamy na maśle.
Krok 4 - Przepis dnia IV, odc.11: Krem z kapusty  foto
5
Jabłka tniemy w ósemki, pozbywając się gniazd nasiennych, a następnie dokładamy je do półgęska. Doprawiamy kminkiem i imbirem.
Krok 5 - Przepis dnia IV, odc.11: Krem z kapusty  foto
6
Do gotującej zupy dolewamy śmietanę uważając aby się nie zważyła. Gotujemy ją przez ok. 2 minuty, a następnie całość blendujemy.
Krok 6 - Przepis dnia IV, odc.11: Krem z kapusty  foto
7
Na talerzu układamy jabłka z półgęskiem, zalewamy zupą i podajemy z pieczoną bagietką.
Krok 7 - Przepis dnia IV, odc.11: Krem z kapusty  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak