BUDYŃ TRUSKAWKOWY

BUDYŃ TRUSKAWKOWY

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • truskawki

    300 g
  • mąka ziemniaczana

    100 g
  • cukier

    200 g
  • mleko

    2 l
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę rozmieszać z małą ilością zimnego mleka.
Resztę mleka zagotować z cukrem.
Do gotującego mleka wlać zawiesinę z mąki i dokładnie mieszając zagotować.
Ugotowany budyń wyporcjować, na budyniu ułożyć umyte truskawki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

SyMiki

21.06.2011 08:34
pyszne

SyMiki

21.06.2011 08:34
pyszne

rzenia15

29.03.2011 20:12
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat