Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolady z kurczaka nadziewane białą kiełbasą i cebulą

5.0
(20)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Składniki

marchewki 7-10 szt
oliwa 2 łyżki
masło 1 łyżka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
mak 1 łyżka
Papryka wędzona słodka mielona Prymat 1 łyżka
ocet winny czerwony 2 łyżki
posiekane listki tymianku 1-2 łyżki

Składniki na roladek

filety z kurczaka 2 szt
kiełbasa biała 2 szt
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżeczki
cebula 4 szt
tymianek 4 gałązki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
masło 1 łyżka
bulion warzywny 1 szklanka
piwo 1 szklanka
Liść laurowy suszony Prymat 1-2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 3-4 SZT
olej 1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Rolady z kurczaka nadziewane białą kiełbasą i cebulą

Kroki postępowania

1
Przygotowanie roladek:
Cebulę obieramy, kroimy w plasterki i podsmażamy na maśle. Na koniec dodajemy trochę soli i listków tymianku. Odstawiamy żeby przestygła.
Krok 1 - Rolady z kurczaka nadziewane białą kiełbasą i cebulą foto
2
Filety z kurczaka myjemy, oczyszczamy z błonek i rozbijamy (najlepiej przez folię spożywczą) na cienkie plastry. Każdy plaster posypujemy solą i pieprzem i smarujemy musztardą. Następnie na filety nakładamy podsmażoną cebulę. Na środek kładziemy białą kiełbasę (1 normalną lub 2 cienkie). Mięso zawijamy w roladki i spinamy wykałaczkami.
Krok 2 - Rolady z kurczaka nadziewane białą kiełbasą i cebulą foto
3
Na patelni rozgrzewamy olej. Smażymy roladki z każdej strony aż się lekko zarumienią. Następnie podlewamy bulionem i piwem, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie i dusimy/gotujemy ok. 30-35 minut.
Krok 3 - Rolady z kurczaka nadziewane białą kiełbasą i cebulą foto
4
Przygotowanie marchewki z makiem:
Jeśli mamy młode marchewki to wystarczy je tylko umyć, jeśli nie to dodatkowo musimy je obrać. Następnie kroimy marchewki wzdłuż na pół i blanszujemy we wrzącej, osolonej wodzie kilka minut, a następnie schładzamy w zimnej wodzie i odsączamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę i masło, wrzucamy marchewki, dodajemy mak i posypujemy solą i pieprzem. Smażymy ok. 10 minut, mieszając od czasu do czasu. Następnie dodajemy wędzoną paprykę i mieszamy. Wlewamy ocet winny i gotujemy ok. 3 minut aż odparuje. Zdejmujemy z palnika. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, posypujemy świeżym tymiankiem.
Krok 4 - Rolady z kurczaka nadziewane białą kiełbasą i cebulą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kolorowa 16.03.2015 23:48
Super przepis
paulina2157 16.03.2015 12:50
bardzo apetycznie wygląda to danie
ilka01 16.03.2015 12:34
super wyglądają :)
Mniam 16.03.2015 12:15
Wyglądają bardzo apetycznie. Widziałabym takie roladki na moim obiedzie :)
ania2610 16.03.2015 12:01
wspaniałe danie!
kloruś 16.03.2015 11:31
Zdjęcia wygląda mega apetycznie! Częstuję się!
wwwiolka 16.03.2015 11:10
Bardzo fajny przepis.
bertpvd 16.03.2015 11:02
piękne zdjęcia i super danie :)
jagoda5913 16.03.2015 10:37
Pysznie wygląda
VioletoweKucharzenie 16.03.2015 08:00
już czuję ich smak:-) Ja z tych mięsnożernych:-)
Krzysztof15 16.03.2015 06:29
wyglada super
erym 16.03.2015 00:03
to musi smakowac!
Barbara13 15.03.2015 23:46
Ależ tu pysznie u ciebie
RenataZ-et 15.03.2015 22:21
wyśmienita propozycja
Skotka 15.03.2015 21:59
Pyszny obiad:)
Ania321 15.03.2015 21:55
Bardzo apetyczne danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak