TORCIK

TORCIK

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    6 szt
  • mąka

    1 szkl
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
  • cukier

    1/2 szkl
  • ocet

    1/2 łyżeczki
  • proszek do pieczenia

    1,5 łyżeczki
  • mleko

    0,60 l
  • sernik na zimno,ale nie błyskawiczny

    1 opak
  • spirytus 95% do nasączenia ciasta

  • sok ze świeżej cytryny do nasączenia ciasta

  • wiórki kokosowe

    1 opak
  • woda letnia

    0,60 (przegotowana, posłodzona)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

BISZKOPT
Białka oddzielić od żółtek, ubić pianę na sztywno w trakcie ubijania dodać cukier, żółtka, ocet a na końcu obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia.
Piec 35 minut w 170 stopni.
Po upieczeniu biszkopt przekroić na 3 placki.

KREM
Sernik na zimno przygotować według przepisu na opakowaniu.

PONCZ
Woda, spirytus, sok z cytryny, olejek rumowy, wszystko dobrze wymieszać, dobrze nasączyć placki.
Placek nasączony na to krem.
Wierzch ciasta nasączyć na to krem, cały tort nasmarować kremem i obsypać wiórkami kokosowymi, przystroić tort.
Jeść dopiero następnego dnia.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Tetiana

22.02.2011 10:40
pyszne!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat