Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

TORCIK

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt
mąka 1 szkl
mąka ziemniaczana 1 łyżka
cukier 1/2 szkl
ocet 1/2 łyżeczki
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
mleko 0,60 l
sernik na zimno,ale nie błyskawiczny 1 opak
spirytus 95% do nasączenia ciasta
sok ze świeżej cytryny do nasączenia ciasta
wiórki kokosowe 1 opak
woda letnia 0,60 (przegotowana, posłodzona)

Przepis i sposób przygotowania na: TORCIK

BISZKOPT
Białka oddzielić od żółtek, ubić pianę na sztywno w trakcie ubijania dodać cukier, żółtka, ocet a na końcu obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia.
Piec 35 minut w 170 stopni.
Po upieczeniu biszkopt przekroić na 3 placki.

KREM
Sernik na zimno przygotować według przepisu na opakowaniu.

PONCZ
Woda, spirytus, sok z cytryny, olejek rumowy, wszystko dobrze wymieszać, dobrze nasączyć placki.
Placek nasączony na to krem.
Wierzch ciasta nasączyć na to krem, cały tort nasmarować kremem i obsypać wiórkami kokosowymi, przystroić tort.
Jeść dopiero następnego dnia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tetiana 22.02.2011 10:40
pyszne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak