Łopatka na zielono

Łopatka na zielono

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka wieprzowa

    0,5 kg
  • brokuły

    2 sztuki
  • zielona fasolka

    2 szklanki
  • zielony groszek

    1 szklanka
  • musztarda

    2 łyżki
  • przyprawa do mięs

    do smaku
  • sól ziołowa

    do smaku
  • olej do smażenia

  • mozarella

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Łopatkę po umyciu kroimy w kostkę (dość dużą) Mięso smarujemy musztardą i zostawiamy na 2 godziny. Natępnie posypujemy przyprawą do mięsa i smażymy na głebokiej patelni wysmarowanej olejem.
Brukuły dzielimy na różyczki i układamy na mięsie.
Fasolka i zielony groszek najlepiej jak są mrożone (groszek z puszki się nie nadaje!) Fasolkę z groszkiem kładziemy na durszlak i zalewamy wrzątkiem, po odsączeniu kładziemy na brokułach i posypujemy wszystko solą ziołową. Smażymy pod przykryciem ok 15 minut na wolnym ogniu.
Następnie na wierzchu kładziemy mozarellę pokrojoną w plastry i wszystko duzimy jeszcze ok 10 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Magda60

17.05.2011 18:16
smaczne

Tomek13

03.04.2011 22:58
super

Grażyna13

12.02.2011 17:10
fajnie wygląda

ewasylwia

15.01.2011 14:33
fajny przepis

romanrafal

23.12.2010 15:15
zjadłbym

wedith1

22.10.2010 09:08
Pyszne, fajne danie:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat